اگه میخوای به نوک موهات حالت بدی، نوک گیری همون تکنیکیه که بهش نیاز داری. تو این روش، موها رو به جای افقی، عمودی قیچی میکنن. نوک گیری حجم اضافی نوک موها رو کم میکنه، لایهها رو به هم وصل میکنه و به مو حرکت میده.
نوک گیری چیه؟
نوک گیری یه تکنیک مو کوتاه کردنه که توش قیچی رو عمودی نگه میدارن. این کار به نوک موها بافت و حرکت بیشتری میده. مخصوصاً برای کسایی که موهای پر و سنگین دارن خوبه چون باعث میشه موهاشون حالت و جریان بیشتری پیدا کنه. از طرف دیگه، واسه کسایی که موهای نازک دارن معمولاً کوتاهی صاف بهتره چون نوک صاف به مو حجم و وزن بیشتری میده.
برای موهای کوتاه و متوسط
۱. موها رو خیس کن و گرههاش رو باز کن. بهترین نتیجه رو وقتی میگیری که قبل از کوتاه کردن، موها رو بشوری و آبکشی کنی. وقتی مو هنوز خیسه، شونهش کن تا گرههاش باز بشه و موهای شل بریزه.
- اگه مو بافتدار یا فر ریزه، قبل از نوک گیری باید خشک و صاف بشه.
۲. قسمتهای نازک ۵ سانتی رو لای انگشتات بگیر. قیچی رو با دست غالبت و شونه رو با دست دیگهت بگیر. مو رو به سمت بالا شونه کن. وقتی حدود ۵ سانت مو تو شونه جمع شد، اون قسمت رو بین انگشت اشاره و وسطت بگیر.
- از بالای سر شروع کن، بعد دور سر به صورت دایرهای کار کن.
- اگه قسمتی که گرفتی بیشتر از ۵ سانت باشه، مو شل میشه و نمیتونی درست نوک گیری کنی. اگه کمتر از این باشه هم نمیتونی بافت مورد نظر رو ایجاد کنی.
۳. قیچی رو مستقیم به سمت پایین بگیر. تو کوتاهی معمولی، قیچی رو موازی با انگشتات میگیری. ولی تو نوک گیری، قیچی رو عمود بر انگشتات و رو به پایین میگیری. تو نوک گیری ساده، قیچی باید مستقیم به سمت انگشتات اشاره کنه.
- هدف از نوک گیری اینه که به مو بافت بدی و از حجمش کم کنی، نه اینکه طولش رو کوتاه کنی. به همین خاطره که قیچی رو مستقیم بالا و پایین میگیری.
۴. تیکهتیکه از مویی که گرفتی رو قیچی کن. یه برش زاویهدار و کمتر از ۲.۵ سانت عمیق تو مویی که گرفتی بزن. قیچی رو حدود ۳ میلیمتر بغل ببر و دوباره تو مو فرو کن. این کار رو همینطور که میری جلو تکرار کن. نتیجه نهایی یه حالت قله و دره تو مو ایجاد میکنه.
- تو نوک گیری استاندارد، بیشتر از ۲.۵ سانت از مو رو اینجوری نچین وگرنه خیلی نامرتب به نظر میاد.
۵. از پایین به بالا کار کن. از پشت گردن شروع کن به نوک گیری، بعد برو سمت طرفین. از اونجا برو سمت تاج سر و در نهایت بالای سر.
برای موهای بلند
۱. قیچی رو با زاویه کمتری بگیر. برای ایجاد بافت عمیقتر تو مو، دسته قیچی رو پایینتر بیار. هر چقدر قیچی رو از حالت عمودی پایینتر بیاری، مو بیشتری قیچی میشه. ولی قیچی رو بیشتر از ۴۵ درجه پایین نیار، وگرنه دیگه نوک گیری نمیشه.
- اگه قیچی رو ۴۵ درجه بگیری، یه حالت لایهلایه و نامنظم ایجاد میکنه.
۲. مو رو عمیقتر از ۲.۵ سانت قیچی کن. معمولاً تو نوک گیری نباید بیشتر از ۲.۵ سانت از مو رو برداری. ولی اگه میخوای یه اثر اغراقشده ایجاد کنی، وقتی مو رو لای انگشتات گرفتی، عمیقتر قیچی کن. بین ۲.۵ تا ۵ سانت قیچی کن، ولی با این روش بیشتر از ۵ سانت نچین.
- همیشه مطمئن شو کسی که داری موهاش رو کوتاه میکنی میدونه که قراره مو بیشتری ازش برداری.
۳. پایینترین لایه موهای لایهشده رو قیچی کن. با مو آویزون، یه قسمت ۵ سانتی رو زیر و بین انگشتات بگیر. به جای اینکه مو رو بالا بکشی، مثل تکنیک موی کوتاه، طوری نگهش دار که به سمت زمین آویزون باشه. قیچی رو به سمت بالا و مو بگیر و مثل قبل نوک گیری کن.
- قیچی کردن پایینترین لایه مو به این روش باعث میشه لایه زیرین مثل یه خط صاف به نظر نیاد.
نکات:
- از قیچی مخصوص آرایشگری استفاده کن، نه قیچی آشپزخونه یا کاردستی.
- این تکنیک به تمرین زیادی نیاز داره تا بتونی ظاهر درستی ایجاد کنی. اگه تا حالا امتحانش نکردی، مراقب باش روی کسی انجامش ندی.