درسته که ما همیشه طرفدار حفظ سلامت روان هستیم، اما واقعاً فکر میکنیم این روز ایده خوبیه تا در مورد تعادل سلامت روان در صنعت پرفشاری مثل آرایشگری آگاهیرسانی کنیم.
به عنوان بخشی از این روز، خواستیم نظر خودمون رو برای آرایشگرهایی که جاهطلب، پرمشغله و شدیداً درگیر کسب و کارشون هستن به اشتراک بذاریم. اشکالی نداره که روی به حقیقت پیوستن رؤیاهات تمرکز کنی، اما باید مراقب سلامت روانت هم باشی!
نمیدونی از کجا شروع کنی؟ این نکات برای توئه! اینم یه توصیه کوچیک از طرف سان سالن برای کمک به اولویت دادن به سلامت روانت.
نکاتی برای آرایشگران: چطور سلامت روان رو در اولویت قرار بدیم
با خودت صادق باش
مهمترین بخش نظارت بر سلامت روان، صادق بودن با خودته. انکار، سریعترین راه برای از هم پاشیدن سلامت روانته. وقت بذار و مرتب با خودت روراست باش.
حالت چطوره؟ چه احساسی داری؟ چی اذیتت میکنه؟ دوست داری چه چیزی متفاوت باشه؟ سطح استرست چطوره؟ توی زندگی، سالن یا روابط اجتماعیت به کمک بیشتری نیاز داری؟
پرسیدن این سؤالها از خودت به طور منظم، قدم اوله. قدم بعدی اینه که صادقانه جواب بدی و قبول کنی که اوکی نبودن هم اشکالی نداره. مشکل داشتن یا درگیر مسائل سلامت روان بودن چیزی نیست که ازش خجالت بکشی.
این چیزیه که همه (حتی آرایشگرهای خفنی که تحسینشون میکنی) باهاش درگیرن – و برای اینکه مطمئن بشی به شکل سالمی باهاش کنار میای، باید با خودت صادق باشی.
زمان استراحت رو برنامهریزی کن
حتی اگه جاهطلبترین آرایشگری هستی که تا حالا دیدی، بازم به استراحت نیاز داری. چرا؟ چون آدمها – مهم نیست چقدر موفق باشن – برای کار کردن ۲۴ ساعته ساخته نشدن. به استراحت نیاز داری. به وقفه نیاز داری.
لازمه که کاری غیر از کار کردن انجام بدی. اگه شخصیت کاری وسواسی و ذهن آرایشگری داری، شاید لازم باشه از قبل برای خودت زمان استراحت تعیین کنی. پس این کار رو بکن.
خودت رو مجبور کن مرخصی بگیری. زودتر از سالن برو. به کارمندی که لیاقتش رو داره اعتماد کن. تو به استراحت و انجام کاری غیر از آرایشگری نیاز داری – پس انجامش بده! مغزت ازت تشکر میکنه.
خوب غذا بخور، به اندازه کافی بخواب و بدنت رو حرکت بده
اینها شاید شبیه توصیههای سلامت جسمی به نظر برسن، و منصفانه بگم، تا حدی هم هستن. اما ما اینها رو دقیقاً برای سود جسمیش نمیگیم. اطمینان از اینکه به اندازه کافی استراحت میکنی، آب کافی میخوری، به اندازه میخوابی، حرکت میکنی و به بدنت انرژی میرسونی به سلامت جسمیت کمک میکنه – اما اینها همه عناصر کلیدی برای یه مغز سالم هم هستن.
وقتی درست به بدنت انرژی میرسونی، میذاری استراحت کنه و چیزهایی که نیاز داره رو بهش میدی (آب، غذای عالی، حرکت)، مطمئن میشی که مغزت اندورفین، سروتونین و کنترل کورتیزول مورد نیازش رو دریافت میکنه. همه اینها به تنظیم سلامت روان و احساس بهترت کمک میکنن.
با یه مشاور ملاقات کن
لازم نیست در آستانه فروپاشی باشی تا با یه درمانگر صحبت کنی یا با یه مشاور کار کنی. در واقع، ما طرفدار درمان برای همه هستیم – چه داری از یه مشکل عبور میکنی، چه فقط میدونی که کمکت میکنه احساس بهتری داشته باشی.
صحبت با دوستان و خانواده عالیه (و باید این کار رو بکنی!)، اما صحبت با یه متخصص میتونه به روشهایی که هرگز فکرش رو نمیکردی به متعادل کردن سلامت روانت کمک کنه. توصیه ما؟ فقط یه بار امتحانش کن. منصفانه بهش فرصت بده. ببین صحبت با یه متخصص که میتونه کمک واقعی و ملموس برای متعادل کردن استرس، اضطراب، سلامت روان و زندگیت ارائه بده چه حسی داره.
خودت رو با یه حلقه درککننده احاطه کن
یادته چطور همین الان گفتیم صحبت با خانواده و دوستانت راه عالی برای متعادل کردن سلامت روانته؟ جدی گفتیم.
خودت رو با یه حلقه حمایتی از دوستان، خانواده، همکاران و همراهانی احاطه کن که کنارت هستن، درکت میکنن و بهترینها رو برات میخوان.
داشتن تیمی که بتونی روش حساب کنی همه چیز رو متفاوت میکنه. و میدونی چیه؟ باید اعتماد به نفس داشته باشی و آماده باشی وقتی بهشون نیاز داری، بهشون تکیه کنی چون همه ما گاهی به این نیاز داریم، مهم نیست چقدر قوی یا توانا هستیم.
مرتب استراحت کن
منظورم در طول روزه! صبر نکن تا کاملاً خسته بشی و مجبور بشی استراحت کنی. توی روز استراحتهای کوچیک برنامهریزی کن تا روی چیزهایی که کمک میکنن احساس بهتری داشته باشی کار کنی. مدیتیشن کن، تمرین تنفس انجام بده، پیادهروی برو – هر کار کوچیکی که کمک میکنه احساس بهتری داشته باشی رو انجام بده – و مرتب انجامش بده.
برای چیزهایی که دوست داری وقت بذار
به چی علاقه زیادی داری؟ آرایشگری خلاقانهای که همش درباره کشف کردنه؟ خلق هنر؟ ورزش؟ آشپزی؟ هر چی که دوست داری، براش وقت بذار! مغزت به تحریک، احساسات خوب و هورمونهای مثبت نیاز داره تا متعادل بمونه – یعنی باید کاری که دوست داری رو انجام بدی!
هوشیار و در لحظه باش
استرس و اضطراب دو نتیجه مراقبت نکردن از سلامت روانمون هستن، اما اونها به عنوان بخشی از دنیای ما هم وجود دارن – احتمالاً دقیقاً میدونی درباره چی حرف میزنیم، درسته؟
چطور میتونی با این بخش از سلامت روانت کنار بیای؟ با تمرکز روی هوشیاری و حضور در لحظه شروع کن.
سعی کن به جای اینکه به اتفاقاتی که ممکنه در آینده بیفته فکر کنی، روی حال تمرکز کنی. میفهمیم که گفتنش خیلی راحتتر از انجام دادنشه، اما اگه بتونی شروع کنی به اجرای تمرینهایی که به هوشیاریت کمک میکنن (مثل مدیتیشن، پیادهروی طولانی، انجام کارهای خلاقانه و غیره)، احتمالاً خودت رو در موقعیت آرامتر و باثباتتری پیدا میکنی – حتی وقتی اتفاقات بد یا مضطربکننده میافتن.